Aloituspaketti aloittelevalle akryylimaalaajalle

akryylimaalaustarvikkeet

​Kokosimme alle aloittelevalle akryylimaalaajalle tietoa ja vaihtoehtoja hankittavista taidetarvikkeista ja akryyliväreistä, jotta pääset nopeammin tutustamaan akryylimaalauksen jännittävään maailmaan.

Alta löydät myös valmiita akryylimaalaus settejä, jotka sisältävät vaihtelevasti akryylivärejä, siveltimiä ja maalauspohjia. Akryylimaalaussetti on myös helppo vaihtoehto tutustua akryylimaalaukseen ja settiä voi halutessaan täydentää yksittäisillä väri-, sivellin-, ja maalauspohja hankinnoilla sekä muilla tarvikkeilla.

​Akryylimaalaussetti

Akryylimaalaussetit sisältävät vaihtelevasti erikokoisia akryylivärejä-, siveltimiä-, maalauspohjia- ja lehtiöitä. Settiä voi tarvittaessa täydentää lisäksi yksittäisillä tarvikehankinnoilla.

Suuri akryylimaalaussetti
Royal & Langnickelin akryylimaalaussetti, jossa reilusti tarvikkeita. Sisältää 12 väriä, siveltimiä, lehtiä ja tarvikkeita.
Ei tällä hetkellä saatavillaTutustu muihin tarvikkeisiin

Aloittelijan akryylimaalaussetti
Aloittelijoille tarkoitettu Royal & Langnickelin akryylimaalaussetti, jolla pääsee hyvin alkuun.
Ei tällä hetkellä saatavillaTutustu muihin tarvikkeisiin

​Akryylivärit

Hyvä perussääntö on, että aloittelevana akryylimaajana sinun kannattaa hankkia värisetti, joka pitää sisällään 8-10 väriä. Lue lisää akryyliväreistä ja akryylivärien ominaisuuksista tästä. Huomioithan, että eri merkkisiä akryylivärejä ei suositella sekoitettavaksi keskenään, jonka vuoksi ensimmäinen väripaketti kannattaakin valikoida niin että pystyt kasvattamaan sitä helposti.

Winsor & Newton Galeria 6 x 60 ml
Suomen taideopettajien suosittelemat lämpimät ja kylmät värisävyt. Valikoimaa helppo kasvattaa yksittäisillä väreillä.
Tutustu tästä.

Winsor & Newton Galeria 10 x 12 ml värilajitelma
Vahvat ja kestävät akryylivärit taiteilija- ja harrastekäyttöön. Galeria on Suomen suosituin ja tunnetuin akryyliväri Winsor & Newtonilta.
Tutustu tästä.

Winsor & Newton Galeria 10 x 60 ml akryylivärit
Galeria akryylivärien kirkkaat, vahvat ja kestävät värit tarjoavat erinomaiset ominaisuudet kohtuuhintaan niin harrastelija- kuin taiteilijakäyttöön.
Tutustu tästä.

Winsor & Newton Galeria 10 x 60 ml akryylivärit
Galeria akryylivärien kirkkaat, vahvat ja kestävät värit tarjoavat erinomaiset ominaisuudet kohtuuhintaan niin harrastelija- kuin taiteilijakäyttöön.
Tutustu tästä.

Akryylivärit 12 X 12 ML Marabu
Vedenpitävät ja valonkestävät Marabu merkin akryylivärit. Lajitelmassa 12 sävyä.
Tutustu tästä.

Siveltimet

Alkavana akryylimaalaajana sinun kannattaa hankkia sivellinsetti, joka pitää sisällään eri kärkimuotoja. Näin pääset parhaiten tutustumaan erityyppisten siveltimien ominaisuuksiin rauhassa. (Muista, että akryyliväreille ja öljyväreille soveltuvat samat siveltimet).

Pitkävartinen sivellinsetti akryylimaalaukseen 10 kpl
Keinokuituinen sivellinsetti Daler-Rowney Simply Gold Taklon. Kaikille maalaustekniikoille soveltuva pitkävartinen keinokuitusivellin. Lajitelmassa kymmenen sivellintä.
Tutustu tästä.

Siveltimet 4 kpl keinokuitu Daler-Rowney
Kaikille maalaustekniikoille soveltuva lyhytvartinen keinokuitusivellin. Sivellinsetissä neljä sivellintä: pyöreä 1 ja 5, litteä 8, viisto 1/4.
Tutustu tästä.

Väripaletti

Väripaletti on tärkeässä roolissa akryylimaalauksessa. Väripaletille annostelet akryylivärejä kätevästi ja sekä teet värisekoituksia helposti.

Muovinen väripaletti
Pyöreä muovipaletti kymmenelle värille. Keskellä sekoituskuppi väreille. Väripaletin halkaisija 18 cm.
Tutustu tästä.

Repäisypaletti 30 x 23 cm, 36 arkkia
Repäisypaletti on kätevä käytettäväksi mm. akryyli- ja öljyvärien kanssa värien sekoitukseen. Lehtiössä 36 hieman kiiltäväpintaista arkkia, Yhden arkin koko 300 x 230 mm.
Tutustu tästä.

​Palettiveitsi

​Palettiveitsellä sekoitat ja annostelet akryylivärejä kätevästi. Lisäksi palettiveitsi toimii myös loistavana maalaustyövälineenä. Maalaamalla palettiveitsellä saat teokseesi todellista taiteen näyttävyyttä.

Palettiveitset 5 kpl metallia
Meyco merkin metalliset palettiveitset. Viiden kappaleen lajitelma. Lajitelmassa koot 1, 2, 3, 4 ja 5.
Tutustu tästä.

Muoviset maalausveitset Marabu 5 kpl
Maalausveitsisetti sisältää viisi muovista veistä. Muoviset veitset on helppo puhdistaa, ja ne ovat erittäin kestäviä.
Tutustu tästä.

​Maalausessu

​Taskullinen maalausessu on hankinta, jota et varmasti kadu! Asianmukainen suojautuminen akryylivärimaalauksessa on enemmän kuin suositeltavaa, sillä maalitahrat eivät lähde vaatteista pois. Lisäksi maalauskokemus on mielekkäämpi, kun ei tarvitse jatkuvasti varoa vaatteita.

​Maalauspohjat

​Alkavan akryylimaalaajan kannattaa hankkia alkuun maalauslehtiö ja / tai valmiiksi kiinnitetty ja pohjustettu taulupohja. Maalauspohjia kannattaa hankkia kerralla muutama pakkaus esim. yksi maalauslehtiö ja yksi taulupohjapaketti.

Akryylimaalauslehtiö A4 koko Canson Graduate
Canson Graduate öljy- ja akryylilehtiön paperi on paksuhkoa, kestävää ja imukykyistä luonnollisen valkoista paperia. Sisältää 20 arkkia
Tutustu tästä.

Kangaspahvipohja 30 x 40 cm – maalausvalmis alusta
Kangaspahvipohja 30 x 40 cm on kätevä ja kevyt maalausvalmis alusta, joissa korkealaatuinen valmiiksi pohjustettu kangas on liimattu erikoiskäsitellyn pahvin päälle. Pohja on heti valmis maalattavaksi öljy-, akryyli- ja vesiohenteisilla öljyväreillä.
Tutustu tästä.

Tripla Kangaspahvipohja akryylimaalaukseen 3 kpl
Tripla Kangaspahvipohjapakkaus jossa kolme eri kokoista maalauspohjaa.
Tutustu tästä.
Kaikki akryylimaalauspohjamme löydät täältä.

​Vernissa

​Valmis teos kannattaa suojata ulkoisilta ärsykkeiltä (pölyltä, lialta ja UV-säteilyltä) ennen kehystystä ja esillepanoa.

​Seuraavat tarvikkeet eivät ole välttämättömiä, mutta mikäli haluat tehdä esiluonnosteluita, laseerata (ohentaa akryylivärejä reilummin) tai maalata vahamaiselle tai rasvaiselle pinnalle huomio silloin seuraavat välineet.

​Luonnosteluhiili

Hiilikynät 4 kpl
Hiilikynät luonnostelua varte, 4 kpl.
Ei tällä hetkellä saatavilla.

​Maalausneste

​Jos haluat kokeilla akryylivärien reilunpuoleista ohennusta kannattaa sinun hankkia asiaan kuuluva maalausneste, joka ylläpitää akryylivärien sideainetasopainoa, jotta teoksesta ei tule harras ja kestämätön.

Akryyliväliaine Glazing Winsor & Newton 125 ml

Ei tällä hetkellä saatavilla.

​Pohjustus Gesso

​Akryylivärit soveltuvat oikeastaan kaikille maalauspinnoille. Tärkeä huomio on kuitenkin, että jos maalaat akryyliväreillä rasvaiselle / öljyiselle tai vahamaiselle pinnalle, tulee sinun pohjustaa maalaustausta Gessolla.

Gesso pohjustusaine 100 ml
Ei tällä hetkellä saatavilla.

Akryyliväliaine Gesso 225 ml
Ei tällä hetkellä saatavilla.

Tuotteet akryylimaalaukseen