Akvarellimaalaus tarvikkeet

Akvarellimaalaus tarvikkeet

Siveltimien ja akvarellivärien lisäksi tarvitset onnistuneen maalauskokemuksen lisäksi myös muutamia muita taidetarvikkeita, joista keräsimme sinulle listan.

Väripaletti

Öljyväri- ja akryylimaalauksessa käytettävillä väripaletin materiaalilla tai muodolla ei juurikaan ole merkitystä. Akvarellimaalauksessa käytettävä väripaletti muodostuu pienistä kennoista / lokeroista joihin akvarellivärinapit asetetaan. Akvarellimaalauksessa käytettävä väripaletti on materiaaliltaan posliinia tai muovia. Posliinista valmistetut väripaletit ovat kalliimpia kuin muoviset, mutta niiden ominaisuuksilla ei ole suuria eroja. Akvarellimaalauksen vakavammin ottavat taiteilijat pitävät kuitenkin posliinista väripalettia parempana. Molemmat väripaletit on helppo puhdistaa. Posliinista valmistettu väripaletti on painavampi ja pysyy muovista väripalettia ehkä paremmin paikoillaan maalauksen aikana. Toisaalta posliinista valmistettu paletti voi särkyä, mutta muovinen paletti ei ota nokkiinsa vaikka se lattialle putoaisi. Muovinen väripaletti soveltuu alkavalle akvarellistille hyvin ja niitä on myös paremmin saatavilla, kuin posliinisia paletteja.

Vesipurkki

Akvarellimaalauksen aikana tarvitset vesipurkin, jotta värien työstö ja maalaaminen onnistuu.

Akvarellipaperi

Hyvä ja asianmukainen paperi on akvarellimaalauksessa kaiken a ja o! Pääset lukemaan akvarellipaperista tarkemmin tästä

Maalausalusta

Maalausalustaksi soveltuu vanerilevy tai muovipleksi. Vanerilevy on varmasti suosituin maalausalusta akvarellimaalauksessa, jota myös aloittelevan akvarellistin kanttaa kokeilla. Pääset lukemaan maalausalustoista tarkemmin tästä

Niittipyssy ja niitit tai teippiä

Nämä ovat kiinnikkeitä, jotka määräytyvät sen mukaan minkä maalausalustan ja pingotustavan valitset. Pääset lukemaan pingotuksen kiinnittämisestä tarkemmin tästä

Säilytyslaatikko ja / tai rasia akvarellitarvikkeille

Vaikka akvarellit ovat terveydelle vaarattomia kannattaa taidetarvikkeet silti säilyttää erillään muista kodintavaroista. Eikä pahitteeksi ole, että  akvarellivärit ja taidetarvikkeet säilytettäisiin poissa lasten ja lemmikkien ulottuvuudelta.

Kerro myös muille:

Askarrellaan

Tilaa uutiskirjeemme

Sivustomme uudistuu ja avaamme oman verkkokaupan! Tilaa maksuton uutiskirjeemme tästä ja saat tiedon kun kauppa avautuu.

Askarrellaan

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!