Akryylisivellin ja öljyvärisivellin

TOP 5 sivellinsetit akryyli- ja öljyväreille (2)

Akryyliväreille ja öljyväreille soveltuvat samat siveltimet. Akryylisiveltimet ja öljyväri siveltimet ovat onnistuneen maalauskokemuksen ja hyvän maalausjäljen saavuttamiseksi taiteilijan tärkeimpiä taidetarvikkeita.

Akryylisiveltimiä ja öljyvärisiveltimiä on saatavilla runsas ja laaja kirjo, jonka vuoksi aloittelevan akryylimaalaajan ja öljyvärimaalaajan kannattaakin aluksi hankkia yksi n. 4 – 10 kpl siveltimen sivellinsetti. Valmiit akryyli- ja öljyvärisivellinsetit ovat käteviä, sillä valmiit akryyliväri- ja öljyvärisivellinsetit pitävät sisällään käytetyimpiä siveltimiä. Valmiit akryylisivellinsetit ja öljyvärisivellinsetit ovat edullinen sekä helppo tapa tutustua eri sivellintyyppeihin, jonka jälkeen sivellinkokoelmaa on helppoa kasvattaa yksittäisillä siveltimillä.

Aloitteleva akryylimaalaaja ja öljyvärimaalaaja suoriutuu maalaustuokiosta aluksi sivellinsetillä, joka pitää sisällään n. 4 kpl akryyli- ja öljyvärisivellintä. Sivellinsetit, jotka pitävät sisällään 6 kpl -10 kpl sivellintä mahdollistavat aloittelevan taiteilijan tutustumisen erilaisten akryylisiveltimen ja öljyvärisiveltimien ominaisuuksiin huomattavasti paremmin.

Erilaisten akryylisiveltimien ja öljyvärisiveltimien juju onkin, että niiden maalausjälki sekä työskentelymahdollisuudet poikkeavat toisistaan. Tämän vuoksi hieman suuremman sivellinsetin hankinta on hyvä vaihtoehto, jotta saat rauhassa kokeilla ja tutustua erilaisten siveltimien ominaisuuksiin ja niiden työjälkeen.

Akryylisiveltimien ja öljyvärisiveltimien lyhyet- ja pitkät varret

Akryylisiveltimiä ja öljyvärisiveltimiä on saatavilla lyhytvartisina sekä pitkävartisina. Lyhytvartiset siveltimet ovat varmasti jokaiselle tuttuja peruskoulun kuvistunneilta. Aloittelevan akryyli- ja öljyvärimaalaajan saattaa olla aluksi helpompi hallita lyhytvartisia akryylisiveltimiä ja öljyvärisiveltimiä kuin pitkävartisia siveltimiä.

Pitkävartisten akryylisiveltimien ja öljyvärisiveltimien etu on, että maalausulottuvuus on pidempi ja maalattavan teoksen hahmotus ja hallinta pääsee uudelle tasolle. Lyhytvartisten siveltimien avulla työstät teokseen helpommin yksityiskohtia.

Paras vaihtoehto on kuitenkin päästä maalaamaan erilaisten sivellinmallien ja sivellinvarsien kanssa, jotta löydät itsellesi ja sinun maalaustyylillesi parhaat siveltimet.

Kirjoitimme erillisen sivellinopas artikkelin, jossa kerromme tarkemmin eri taidemaalaustyylien siveltimistä. Pääset lukemaan kirjoituksemme tästä.

Tästä pääset tutustumaan verkkokauppamme taidetarvikkeisiin.

Taidetarvikkeet