Maalauspohjat

Valmiiksi pohjustetut canvas taulupohjat

Oikein valittu maalauspohja näyttelee tärkeää roolia taidemaalauksessa. Maalauspohja tuleekin valita jokaiselle taidemaalaustyylille sopivaksi.

Akryylimaalauspohja ja öljyvärimaalauspohja

Akryyliväreille sekä öljyväreille soveltuvat samanlaiset taidemaalauspohjat. Käytetyimmät maalauspohjat akryylimaalauksessa ja öljyvärimaalauksessa ovat kangaspahvipohjat sekä puuvillainen maalauspohja, joka on kiinnitetty kiilapuille. Lisäksi akryyliväreillä ja öljyväreillä voidaan maalata niille soveltuvalla paperilla.

Aloittelevan taidemaalaajan kannattaa valita maalauspohja, joka on valmiiksi esikäsitelty. Mikäli valitset akryylimaalaukseen tai öljyvärimaalaukseen maalauspohjan, jota ei ole valmiiksi esikäsitelty, tulee sinun huolehtia tarvittavasta esikäsittelystä itse. Valmiiksi pohjustetut maalauspohjat ovat myös kokeneiden taidemaalaajien suosimia, eivätkä ne suinkaan ole vain aloittelevien taiteilijoiden suosiossa. Valmiiksi pohjustettuja maalauspohjia on saatavilla erikokoisina, yksittäiskappaleina sekä useamman maalauspohjan pakkauksissa.

Akryylimaalauksessa ja öljyvärimaalauksessa käytettävät maalauspohjat ovat usein valkoisia, mutta saatavilla on myös värillisiä maalauspohjia, kuten mustia maalauspohjia. Musta maalauspohja on jännittävä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen maalauspohja. Kokeile maalata mustalle maalauspohjalle kultaisella tai hopealla akryylivärillä tai öljyvärillä. Myös muut metallihohteiset akryylivärit ja öljyvärit näyttävät upealta mustaa taustaa vasten.

Akvarellimaalauspohja

Akvarellille soveltuva maalauspohja on valmistettu paperista. Akvarellipaperin valinnassa huomio tulee kiinnittää paperin paksuuteen sekä paperin pintatekstuuriin. Akvarellimaalauksessa maalauspaperi näyttelee niin merkittävää roolia, että kirjoitimme siitä oman artikkelin. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Taidetarvikkeet