Palettiveitsi

TOP 3 palettiveitsisetit

​Palettiveitsi on yksi taidetarvike, jota käytetään niin akryylimaalauksessa kuin öljyvärimaalauksessa.

Mihin palettiveistä käytetään?

Palettiveitsellä sekoitetaan ja annostellaan värejä väripaletille. Lisäksi palettiveitsi on myös akryylisiveltimen ja öljyvärisiveltimen hyvä ystävä. Akryylisiveltimet ja öljyvärisiveltimet kiittävät, kun sekoitat värejä ensisijaisesti palettiveitsellä, sillä värisekoituksien tekeminen ainoastaan siveltimien voimin turmelee siveltimiä. Palettiveitsi soveltuu myös loistavasti akryylivärien ja öljyvärien työstämiseen ja jotkin taiteilijat maalaavatkin teoksensa ainoastaan palettiveitsen avulla. Palettiveitsiä on saatavilla eri mallisina ja kokoisina ja niitä myydään pieninä setteinä sekä yksittäiskappaleina.

Teräksestä valmistetut palettiveitset ovat laadultaan ja kestävyydeltään hyvä valinta. Teräksissä palettiveitsissä on usein puinen käsikahva, joka tekee palettiveitsen käsittelystä miellyttävän. Jotkin palettiveitset ovat valmistettu käsikahvaa myöden teräksestä.

Muoviset palettiveitset ovat nimensä mukaan valmistettu muovista, mutta niiden kestävyys ja käyttävyys ei tosin ole verrattavissa teräksestä valmistettuihin palettiveitsiin.

Kun maalaat akryyliväreillä tai öljyväreillä, on yhden hyvän palettiveitsisetin hankinta järkevää. Yksi palettiveitsisetti pitää sisällään n. 5 palettiveistä, jotka ovat muodoltaan ja kooltaan erilaisia. Palettiveitsi setin avulla pääset rahassa tutustumaan erityyppisten palettiveitsien ominaisuuksiin.

Taidetarvikkeet