taiteilijan maalausteline

Taiteilijan maalausteline

​Taiteilijan maalausteline on paikka, johon maalauspohja sijoitetaan maalaustuokion ajaksi. Maalaustelineitä on saatavilla kätevinä pöytämalleina sekä lattialle sijoitettavina malleina. Teimme pöytä​- ja lattiamallisista maalaustelineistä + / – listan:

​Pöytämallinen maalausteline:

 • ​Sopii hyvin taidemaalausta aloittelevalle sekä jo karttuneemmalle taidemaalaajalle
 • ​Pöytämallisen maalaustelineen avulla maalaat helposti pienet ja keskisuuret maalaukset
 • ​Edullinen hankita
 • ​Pöytämalliset maalaustelineet ovat yleisesti aina säädettäviä
 • ​On helppo säilyttää pienehkön kokonsa sekä usein myös kasaan taitettavuuden vuoksi
 • ​Pöytämallinen maalaustelineen avulla maalaat kätevästi ja helposti myös ulkona tai pakkaat telineen mukaan vaikka mökille
 • ​Pöytämallisella maalaustelineellä maalaat ensisijaisesti istuen, mutta jos omistat korkean pöydän tai jonkin muun korkean ja vaakaan maalaustelineen sijoituspaikan, onnistuu maalaaminen myös seisten
 • ​Ei sovellu todella suurten ja painavien maalausten maalaamiseen

​Lattiamallinen maalausteline

 • ​Sopii hyvin todella suurten ja painavien maalausten työstämiseen ja toimii hyvänä työvälineenä taiteilijalle joka ottaa maalaamisen vakavasti
 • ​Mahdollistaa taiteilijan maalaamisen istuen ja seisten
 • ​Lattiamalliset maalaustelineet ovat yleisesti aina säädettäviä
 • ​Suuren kokonsa vuoksi telineen säilytys voi olla haasteellinen jos kodissa ei ole käytössä erillistä ja ainoastaan maalaukselle varattua tilaa (Ateljeeta)
 • ​Liikuteltavuus saattaa olla haasteellista
 • ​On hintavampi kuin pöytämallinen maalausteline

​Miksi maalausteline on niin tärkeä apuväline taiteilijalle?

Sanotaan, että maalausteline on taidemaalarin yksi hyödyllisimmistä apuvälineistä. Alla asioita, jotka maalausteline käytännössä taiteilijalle mahdollistaa.

Ergonominen maalausasento: Maalausteline mahdollistaa taiteilijalle hyvän ja ergonomisen maalausasennon. Maalaustelineen ansioista taiteilijat jaksavat maalata yhdellä istumalla pidempiä aikoja.

Maalauksen hahmotus, kokonaisuuden hallinta ja valaistus: Maalaustelineessä olevaa maalausta on helpompi hahmottaa sekä työstää kuin pöydällä makaavaa maalausta. Myös maalauksen kokonaisuutta on helpompi hallita sekä tarkastella eri etäisyyksistä ja kulmista. Taidemaalauksessa asianmukainen valaistus on tärkeää ja maalaustelineen avulla taiteilijan on helpompi saada valaistus hyväksi. Luonnonvalo on kaikkein paras valaistus taidemaalauksessa, mutta jos luonnonvaloa ei pystytä hyödyntämään on kahdesta suunnasta tuleva loisteputkivalaistus varteenotettava vaihtoehto.

Valumat ja roiskeet: Valumien tekeminen onnistuu parhaiten maalaustelineen avulla. Maalausteline mahdollistaa myös roiskeiden tekemisen monelta eri ulottuvuudelta.

Maalauksen kuivuminen: Valmiin maalauksen voit jättää maalaustelineelle odottamaan lopullista kuivumista tai seuraavaa maalauskertaa jos maalaus on jäänyt kesken.

Valmiin maalauksen loppuviimeistelyt tai alkuvalmistelut: Valmiin (ja täysin kuivuneen!) maalauksen Vernissaus onnistuu myös hyvin maalaustelineen avulla, varsinkin sprayna olevaa vernissaa on helpompi suihkuttaa maalauksen päälle tasaisesti. Myös siveltävän vernissan levitys helpottuu (käy tasaisemmin) maalaustelineen avulla. Myös gessottaminen sekä maalauksen ensiluonnostelu (esim. hiilellä, lyijykynällä tai ohuella maalilla) onnistuu kätevästi maalaustelineen avulla.

Maalaat missä vain!: Maalausteline mahdollistaa maalaamisen myös kodin ulkopuolella. Kokeile vaikka maalata omassa puutarhassa kauniina kesäpäivänä, kokemus on varmasti miellyttävä.

Alta löydät muutaman pöytämallisen maalaustelineen, jotka ovat aloittelevalle taiteilijalle helppo ja edullinen tapa tutustua sekä ihastua maalaustelineen monipuolisuuteen.


Tuote


​Hinta


Pöytämallinen maalausteline, korkeus 76 cm

 Katso vaihtoehdot

Pöytämallinen maalausteline, korkeus 7​9 cm

 Katso vaihtoehdot

Kerro myös muille:

Askarrellaan

Tilaa uutiskirjeemme

Sivustomme uudistuu ja avaamme oman verkkokaupan! Tilaa maksuton uutiskirjeemme tästä ja saat tiedon kun kauppa avautuu.

Askarrellaan

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!