Kivien maalaus akryyliväreillä

kivien maalaus akryyliväreillä

Kivien maalaus akryyliväreillä on hauskaa ja mielekästä puuhaa niin lapsille, kuin aikuisille. Kivien maalaukseen yhdistyy mukavasti ulkoilu, askartelu sekä yhdessäolo. Mitä välineitä kivien maalaukseen sitten tarvitaan? Ja mitkä akryylivärit ovat hyviä kivien maalaukseen? Kivien maalaus akryyliväreillä, ei edellytä montaa pakollista hankintaa. On hyvä muistaa, että asianmukaiset maalausvälineet tekevät kivien maalauksesta entistä mukavampaa. Kokosimme sinulle listan tarvikkeista, joita tarvitset. kun aloitat kivien maalauksen akryyliväreillä.

1. Kivet – Akryylivärimaalausta varten

Ensimmäisenä tarvitset maalattavia kiviä. Pyöreät ja sileäpintaiset kivet soveltuvat maalaukseen hyvin. Mutta todellisuudessa kivien maalaukseen soveltuu mikä tahansa kivi, muotoa ja pintaa katsomatta. Valitse / etsi kiviä, joiden muoto, koko ja pinta miellyttävät sinua. Muista puhdistaa kivet huolellisesti, ennen kuin aloitat niiden maalauksen. Vinkki! Jotkin liikkeet, kuten piha- ja puutarhamyymälät sekä rautakaupat myyvät sileitä ja pyöreitä koristekiviä.

2. Akryylivärit – Kivien maalaukseen

Akryylivärit, soveltuvat loistavasti kivien maalaukseen. Akryylivärit ovat turvallisia, helppokäyttöisiä sekä edullisia. Akryyliväri vaihtoehtoja on runsaasti, jonka lisäksi akryylivärien saatavuus on hyvä.

Akryylivärejä on saatavilla matta-, kiiltävä- ja metallinhohtoisina, joka tekee maalauksesta entistäkin hauskempaa. Kun maalaat kiviä akryyliväreillä, sinun ei tarvitse huolehtia maalauspinnan pohjakäsittelystä.

Hyvä tietää! Mikäli maalaat akryyliväreillä kiviä ulkokäyttöön kuten kukkapenkin koristeeksi, on kuivunut maalauspinta hyvä (muttei välttämätön) käsitellä spray lakalla. Mikäli olet aikeissa maalata kiviä sisäkoristeeksi ei valmista maalauspintaa tarvitse käsitellä lainkaan. Voit lukea akryylivärien ominaisuuksista lisää tästä.

Tutustu verkkokaupan akryyliväreihin

3. Taidetarvikkeet – Kivien maalaukseen

Sivellin: Kivien maalaukseen kannattaa valita puolijäykkiä siveltimiä. Keinokuitu,- siankarva,- poninkarvasiveltimet soveltuvat hyvin kivien maalaukseen. Vinkki! Kannattaa hankkia yksi sivellinsetti, jossa on muutamia erikokoisia siveltimiä. Keinokuitusivellin varmasti nappi valinta kivien maalaukseen!

Hyvä tietää! Muista puhdistaa akryylivärisiveltimet heti käytön jälkeen. Voit lukea akryylivärisiveltimistä ja sekä siveltimien puhdistuksesta lisää tästä.

Tuputussivellin: Perinteisen maalaussiveltimen rinnalle voit kokeilla erilaisia tuputussiveltimiä. Tuputussiveltimien avulla teet kiville helposti, vaikka pohjavärin.

Väripaletti: Väripaletti on kätevä apuväline kivien maalaajalle. Muoviset väripaletit, joissa on hieman syvemmät kennot ovat käteviä. Näihin kennoihin on helppo annostella akryylivärejä suoraan väripurkista, tehdä väreille kevyttä ohennusta ja luoda upeita värisekoituksia.

Vesipurkki / maalausnestepurkki: Akryylivärit eivät vaadi ohennusta, mutta akryylivärien käytettävyys helpottuu, kun niitä ohennetaan. Kivien maalauksessa akryylivärejä, voidaan ohentaa vain hieman ja ohennusaineeksi soveltuu tällöin pelkkä vesi. Hyvä tietää! Jos aiot ohentaa akryylivärejä runsaasti, kannattaa ohennukseen käyttää asiaan kuuluvia ohennusaineita. Voit lukea akryylivärien ohennuksesta lisää tästä.

Maalausneste purkiksi soveltuu oikeastaan mikä tahansa kotoa löytyvä puhdas astia. Hyvä tietää! Mikäli käytät kodista löytyvää astiaa akryylivärien maalauksen vesi- tai maalausnestepurkkina, älä käytä sitä enää muuhun tarkoitukseen. Vaikka akryylivärit ovat turvallisia, pidä maalaustarvikkeet ominaan. Akryylivärien turvallisuudesta voit lukea lisää tästä.

Maalausessu ja kertakäyttöiset hanskat: Myös omaan suojautumiseen kannattaa kiinnittää huomioita, sillä niin kuin edellä kerroimme akryylivärit eivät kuivuttuaan enää liukene veteen. Kätevin vaihtoehto on maalausessun ja mahdollisesti myös kertakäyttöhansikkaiden käyttö. Muussa tapauksessa maalausasuksi kannattaa valita vaatteet, joiden mahdollinen tahriutuminen ei ole haitaksi.

Maalausalusympäristön suojaaminen: Kivien maalausalustaksi soveltuu hyvin, vaikka vanhat sanomalehdet. Hyvä tietää! Akryylivärit ovat tuoreina vesiliukoisia, mutta kuivuttuaan akryylivärit eivät enää liukene veteen. Mahdolliset akryyliväriroiskeet, kannattaakin pyyhkiä heti pois. Kivien maalaukseen on hyvä varata kosteita kangasriepuja mahdollisia maaliroiskeita varten.

Taidetarvikkeet verkkokaupasta -> katso tästä

Tuotteet akryylimaalaukseen