Vesiliukoiset öljyvärit

vesiliukoiset öljyvärit aloittelijalle

Vesiliukoiset öljyvärit ovat öljyvärejä, joiden ohentaminen onnistuu vedellä, mutta ovat muilta ominaisuuksiltaan perinteisten öljyvärien kaltaiset. Vesiliukoisten öljyvärien ohennuksessa ei siis käytetä perinteisten öljyvärien tavoin liuotinohenteita, jonka vuoksi vesiliukoiset öljyvärit ovatkin helppo ja mutkaton tapa tutustua öljyvärien kiehtovaan maailmaan!

Tulet varmasti ihastumaan vesiliukoisiin öljyväreihin, sillä niiden kanssa maalaaminen on yksikertaista ja vaivatonta.

Vesiliukoisten öljyvärien ohentaminen

Vesiliukoisia öljyvärejä ohennetaan, jotta niiden käsittely ja levittäminen helpottuu. Vesiliukoisia öljyvärejä voidaan ohentaa akryylivärien tavoin pelkällä vedellä, mutta mikäli haluat saada vesiliukoisista öljyväreistä kaikki tehot irti ja parhaan mahdollisen maalaustuloksen, kannattaa vesiliukoiset öljyvärit ohentaa asianmukaisella apuaineella (sama pätee myös akryylivärien ohentamiseen).

Apuaineen hyödyt – vesiliukoisten öljyvärien kanssa:

Parempi värikylläisyys ja kestävämpi maalauspinta. Asianmukaisella apuaineella tehty ohennus antaa vesiliukoisille öljyväreille paremman värikylläisyyden. Lisäksi maalauspinnasta tulee kuivuttuaan kestävämpi, kun käytät vesiliukoisten öljyvärien ohentamiseen asianmukaista apuainetta.

Ohenteena ainoastaan vesi:

Ohenteena vesi: Kun maalaat vesiliukoisilla öljyväreillä voit ohentaa värit ainoastaan vedellä. Apuaineen käyttö ei siis ole pakollista. Varsinkin aloitteleva maalaaja voi huoletta ohenteena vesiliukoiset öljyvärit pelkällä vedellä.

Sivellin vesiliukoisille öljyvärille

Paras sivellin vesiliukoisille öljyvärille on jäykkä keinokuitusivellin tai siankarvasivellin. Koska vesiliukoiset öljyvärit ovat ominaisuuksiltaan ja koostumukseltaan perinteisen öljyvärin kaltaista tuhtia tavaraa, tulee siveltimen olla napakka, jotta öljyvärin levitys onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä tuhdimpi maali, sitä napakampi sivellin. Koska vesiliukoisten öljyvärien kanssa ei käytetä vahvoja liuotinaineita voit huoletta maalata siankarvasiveltimien lisäksi myös muilla luonnonkarva siveltimillä, stressaamatta, että luonnonkarva siveltimen harjakset kärsivät liuotinaineiden johdosta.

Huomioithan, että jotkin luonnonkarvasiveltimet ovat kuitenkin hyvin pehmeitä, eivätkä ne välttämättä toimi parhaalla mahdollisella tavalla tuhdissa maalissa. Palettiveitsi on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen työväline vesiliukoisille öljyväreille sekä perinteisille öljyväreille.

Tarvikkeet öljymaalaukseen

Verkkokaupastamme löydät muun muassa valmiita öljyvärimaalaukseen soveltuvia maalauspohjia, siveltimiä sekä vesiliukoiset öljyvärilajitelmat.

Vesiliukoisten öljyvärien ja perinteisten öljyvärien sekoittaminen keskenään

Ehkä mietitkin, että voiko vesiliukoisia öljyvärejä ja perinteisiä öljyvärejä sekoittaa keskenään ja vastaus on; Kyllä! Mikäli sekoitat vesiliukoisia öljyvärit ja perinteiset öljyvärit keskenään sinun tulee muistaa, että silloin värisekoitusta ei voida enää ohentaa vedellä, vaan ohennus tehdään perinteisten öljyvärien ehdoilla.

Voit lukea perinteisten öljyvärien ohentamisesta lisää tästä. Myös siveltimien ja muiden maalaustarvikkeiden puhdistus tulee tehdä liuotinohenteita huomioiden. Pääset lukemaan lisää perinteisten öljyvärisiveltimien ja maalaustarvikkeiden puhdistuksesta lisää tästä.

Miksi valita vesiliukoiset öljyvärit

Vesiohenteisilla öljyväreillä voit valita maalauspaikan vapaasti sillä vesiliukoisten öljyvärien kanssa unohdetaan tärpätin käyttö, joka tarkoittaa, ettei sinun tarvitse hengittää liuotinohenteiden höyryjä!

Vesiliukoisten öljyvärien ohennukseen tarvitset vain vettä. Muista, että asianmukainen apuaine tukee vesiliukoisten öljyvärien maalaustulosta, muttei ole välttämätön.

Kun maalaat vesiliukoisilla öljyväreillä riittää siveltimien ja maalaustarvikkeiden pesuun akryylivärien tavoin vain vesi ja saippua. Voit lukea siveltimien ja maalaustarvikkeiden puhdistuksesta lisää artikkelistamme akryylisivellin” osiosta -> ”akryylisiveltimen puhdistus”. Vesiliukoisten öljyväri siveltimien ja maalaustarvikkeiden puhdistus/pesu tehdään samalla tavalla.

Vesiliukoiset öljyvärit näyttävät sekä käyttäytyvät samalla tavoin kuin perinteiset öljyvärit, joten niillä maalataan myös samoilla tekniikoilla. Voit lukea öljyvärimaalaus tekniikoista lisää tästä.

Vesiliukoiset öljyvärit ovatkin loistovalinta niin aloittelijalle kuin kokeneellekin taidemaalaajalle, sillä niiden koostumus on perinteisten öljyvärien tavoin ihanan runsas ja täyteläinen!

Tutustu Winsor & Newtonin laadukkaisiin vesiliukoisiin öljyväreihin.

Tuotteet öljyvärimaalaukseen